Koronkowy szary tort

Urodzinki siostry to fantastyczny pretekst, żeby pojawić się w kuchni i upiec coś wyjątkowego!
Wiem, że ona najchętniej zjadłaby tort o smaku… śledziowym, mięsnym, warzywnym, ale nie słodkim. Chyba nie jestem najlepszą siostrą, skoro zamiast słonego przygotowałam typowy, słodki wypiek.
Biały biszkopt przełożony waniliowym musem ze świeżymi malinami w dolnym piętrze i ten sam biszkopt z kremem toffi i czarną porzeczką na górze.
Takie święto to również idealny moment, żeby wykorzystać nową technikę. Powstał elegancki, kobiecy torcik ze wzorem imitującym koronkę. Wyszło nieźle jak na pierwszy raz, ale z niecierpliwością czekam na powtórkę, bo bardzo mi ta praca odpowiadała. (Użyję tylko sztywniejszego kremu, bo piętrowe torty powinny być bardziej stabilne).

2 thoughts on “Koronkowy szary tort

  1. Tort z nutka nostalgii…szkoda, ze nie widzialam go na zywo, ale i tak dopisuje go na liste moich ulubionych ;-] aaaa…gdyby nie te maliny…mniam……to moglby stac u mnie salonie jako dekoracja ;-]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *